Alias Carmen

Anne en Peter raakten geïnspireerd tijdens een reis naar Sevilla, de stad van sferische kelders, waar flamenco, livemuziek, tapas en sangria de avonden en nachten vullen.

‘Alias Carmen’ is gebaseerd op het beroemde verhaal van George Bizet ‘Carmen’. Voor publiek was het een ontmoeting met moderne dans, flamencodans en live gitaarmuziek, in een sferische kelder als decor, onder het genot van sangria en tapas.

‘Alias Carmen’ was te zien op 17 t/m 19 en 23 t/m 25 april 2009.

RECENSIE VAN DE ZUNDERTSE BODE

“StadZ slaagt er met ‘Alias Carmen’ in het publiek mee te nemen naar Spaanse sferen met een spannende en schitterende dans op een verrassende locatie. Het publiek krijgt niet alleen een voorstelling, maar een hele avond om nooit te vergeten.
 
Zodra je de trap naar de kelder in de oude maalderij afdaalt, waan je je ogenblikkelijk in een flamencokelder in Sevilla. Het kleine barretje, het lage plafond, de muurschilderingen… het is helemaal af en bovendien werkt het! Niemand zit hier stilletjes te wachten tot de voorstelling begint. Er klinkt gezellig geroezemoes en gelach door de muziek heen en de gasten doen zich te goed aan sangria en tapas.

Gitarist Tino Simons speelt prachtige flamencomuziek, terwijl de danseressen met trotse rechte ruggen, opgeheven hoofden, klappen en stampen en bewegingen van armen en handen, de sfeer van de flamenco in hun dans weten op te roepen.

Het publiek dat na de voorstelling nog lang in de Flamencokelder bleef napraten, was dan ook laaiend enthousiast. Met ‘mooi’, ‘schitterend’, ‘spannend’ en ‘dat was potverdorie een verrassende show’ was iedereen het roerend met elkaar eens. En ‘een mooiere locatie hadden ze niet kunnen bedenken.”

DETAILS

Choreografie: Anne Mutsters en Peter van der Heijden
Dansers: Tessa van Alphen, Marianne van de Berg, Diede Dekkers, Laura Godrie, Melissa van Hooijdonk, Sanne de Laat, Bart Mathijssen, Peter van der Heijden, Julie Mutsters, Sem Nouws en Inge Oostvogels
Muziek: Tino Simons (gitarist) en Arjan van Tricht (producer)
Decor: Kees Hereijgers
Techniek en lichtontwerp: Berk Aarts
Kleding: Jeanne Foesenek
Vormgeving: Sanne de Laat
Fotografie: Sandra Mutsters

Met dank aan: Sandra Mutsters, Charles en Margriet Brosens, Kika (Harriet Ijsel de Schepper), Robert Simmelink, Jeroen en Annemiek Schipperijn, Joke de Jong