Eenmaal Andermaal

‘Eenmaal Andermaal’ was een combinatie van twee dansvoorstellingen op een bijzondere locatie, namelijk de loods van CLTV Zundert. Hilke Bastiaansen en Marleen Hendrickx hebben hun voorstelling gemaakt met jonge dansers die nog onervaren waren op het gebied van danstheater. Anne Mutsters is aan de slag gegaan met een groep meer ervaren dansers.

De drie dansmakers hebben zich laten inspireren door een toegewezen locatie. Dit heeft geleid tot twee totaal verschillende voorstellingen.

‘Eenmaal Andermaal’ was te zien op 29 en 30 april en 1, 6 en 7 mei 2016.

EENMAAL

Hilke en Marleen hebben zich niet alleen door de ruimte zelf, maar ook door haar functie laten inspireren. Dit hebben ze vervolgens naar de belevingswereld getrokken van de jongeren; social media.

ANDERMAAL

Anders dan voorgaande jaren, heeft Anne zich niet laten inspireren door een thema, maar enkel door de locatie, de dansers en het moment. Alles liet zij over aan het toeval. Vanuit dansimprovisatie zijn Anne en haar dansers al spelend en creërend aan het werk gegaan, waarbij de dansers de volgende instructies kregen: “Niet nadenken maar doen, volg je gevoel, reageer op elkaar en trek je stoute schoenen aan.” Op deze manier zijn er verrassende bewegingsstukken ontstaan die samen hebben geleid tot een ietwat absurd danstheaterstuk dat je verbaast, laat lachen en in verlegenheid brengt.

DETAILS

Choreografie: Anne Mutsters, Hilke Bastiaansen en Marleen Hendrickx
Dansers: Clara de Bruijn, Evi Timmermans, Carole van Oers, Lisse Daamen, Julia Jochems, Elke Wouters, Wendy van Riel, Vera van Wijnen, Teunie de Brouwer en Maxime van Aert
Muziek: Arjan van Tricht (First Take Music)
Technische ondersteuning: Jos van Aert
Kleding: Jeanne Foesenek
Vormgeving: Jos van Aert
Locatie: CLTV Zundert
Fotografie
: Mark Maas en Charles van Campenhout
Met dank aan: Erik Bastiaensen en Bart Mathijssen