Verborgen Verlangens

‘Verborgen Verlangens’ was een fragmentarische theaterdansvoorstelling van diverse verlangens: het verlangen om bemind te worden, het verlangen naar macht, het verlangen naar de dood, het verlangen naar gehoord te worden, et cetera.

‘Verborgen Verlangens’ was te zien op 28 en 29 mei en 3, 4 en 5 juni 2011.

RECENSIE VAN GUUS DAM

“Vorige week zondag had ik het voorrecht aanwezig te zijn in onze ‘Schouwburg op den Buiten’ van het zo gastvrije mecenas-echtpaar Ria en John Frijters. De voorstelling van StadZ – ‘Verborgen Verlangens’. Ik zag, hoorde en voelde jonge mensen iets verbazingwekkends presteren. Ik zag, hoorde en voelde: een geweldige concentratie, energie, beleving, beheersing, discipline, fantasie, verbeelding, overtuigingskracht, kunde, inzet, ontroering, team spirit, blijdschap en nog veel meer, maar dit schrijfsel mag maximaal 550 woorden bevatten. Ik heb nog zelden een voorstelling gezien waar woord en beweging evenwichtig uit de verf kwamen. Het zijn voor mijn gevoel twee heel aparte kunsttalen die elkaar niet altijd even goed verdragen. Al snel wordt bewegen met tekst een ‘plaatje bij een praatje’. Vaak is een wat stoffige en voor de hand liggende anekdotiek het resultaat. Zo niet bij StadZ. Met een haast onvoorstelbare vanzelfsprekendheid matchten alle disciplines moeiteloos en volkomen organisch. Intrigerende muziek, fascinerende gesproken teksten, bevlogen en soms haast bezwerende dans, decor dat zoveel ruimte liet aan ieders verbeelding, een superieur lichtplan en uiterst smaak- en stijlvolle kostuums waren de ingrediënten. Elke discipline op zich was zo perfect gedefinieerd, met zoveel zichtbare zorg tot stand gebracht en paste zo verbluffend in dat ENE grote geheel: dat krachtige ritueel van menselijke macht en onmacht, van lust en levensdrift. Een meedogenloze voltreffer die het publiek rechtstreeks in hoofd en hart raakte! Anne Mutsters en Peter van der Heijden hebben met iedereen die op welke manier dan ook bij deze prachtige voorstelling betrokken was, iets heel unieks tot stand gebracht. StadZ liet het publiek in alle toonaarden beleven wat ‘bevlogenheid’ vermag. Wat mij betreft is er een klein wondertje gebeurd aan de Oekelsebaan!”

DETAILS

Choreografie: Anne Mutsters en Peter van der Heijden
Dansers: Tessa van Alphen, Hilke Bastiaansen, Britta van Broekhoven, Marjolein Gommers, Marleen Hendrickx, Iris Lamers, Anne Lochten, Julie Mutsters, Fauve Nelemans, Sem Nouws en Inge Oostvogels
Paaldanseres: Anouk Mertens
Acteur: Jack Span
Muziek: Arjan van Tricht
Licht: Berk Aarts
Geluid: Arjan van Tricht – Idak
Poëzie: Eline Mangnus
Kleding: Jeanne Foesenek
Vormgeving: Sanne de Laat
Fotografie: Rina van Opstal, André Roks en Vivi van Aert
Met dank aan: John en Ria Frijters en de gehele Zundertse Komedie!